Tuesday, April 21, 2009

Lego dan anak-anak

antara benda-benda abah damia& marha buat dgn anak-anak tolong

abah damia & marha cakap ini stadium bola....



sebab diorg suka sepah-sepahkan...abah damia&marha masukkan semua dlm besen besar

block lego nie lah salah satu penyebab ummi marah...sebabnyer ia boleh menyepahkan rumah kalau damia & marha main...kalu terpijak benda nih..sakit nyer kaki...tp diorg nih suka sgt main lego nih...termasuklah abah damia& marha....kekadang leka diorg bertiga main... sebelum nih dah beli 1 box brand mega block masa umur dia 2 tahun tp masa tuh dia tak brape pandai main lg....tp mega block tak sebest lego....lego lg byk dianyer block-block yg bleh create mcm-mcm...sebab tuh masa besday damia ari tuh abah damia& marha beriya nak belikan lego untuk hadiah damia nih sebab dia pun nak tumpang main jugak....:)
ekceli bagus jugak main lego nih..leh bagik otak budak-budak berfikir skit nak create sometin dr block-block tuh....1 kelebihan lego nih..nanti kita bleh top up dia nyer block ...sebab der jual lain untuk top up block tu....
tp marha lak main block lego tuh untuk main masak-masak...dia pi ambik senduk dan periuk ummi , sendukkan block-block tuh ke dalam periuk dan kacau-kacau....itulah marha...

2 comments:

Mama OdahIloh said...

Pandainya damia main. Memang kalau budak pandai buat tu, kreatif la otaknya nanti. Suka pulak tengok lego banyak2 tu, mesti mamaodahiloh ni nak tiru,hehehehe...

Ummi Damia & Marha said...

nanti beli suh odah buat...seronok gak tp kena melayan lama-lama lah nak buat nih...klu siloh main mesti jd macm marha..habis satu umah dia tabur dgn lego ni hehehe