Monday, July 28, 2008

Ujung minggu

jalan-jalan ujung minggu nih bawak damia n marha pi jj seremban 2 ajer.. pi main-main kat sana, makan-makan...seronok lah jugak diorg nie...iyalah ujung minggu aje lah nak luangkan masa lebih-lebih untuk diorg nih.... ummi yg berkerjaya macam nie la... ujung minggu tu lah nak mengemas umah nyer... nak cooking-cooking lagik.... nak main-main dengan anak-anak lagik... tapi ape pun janji diorg seronok main.... gambar nanti ummi kasi tgk ekkk...

Monday, July 21, 2008

x-room mate KUSZA & UTM


ini lah roomate ummi zaman ummi blajar dulu zila aka todek ekkekekke... ummi rasa kawan masih ingat lagik kan.... nie gambar terbaru dia lah... last ummi jumpa dia masa house warming umah ummi dulu bln 4..... emmm sedikit berisi la..tapi still cun.... anak dia pun dah besar..umur 5 taun yg kecik lak umur 8 bln, husband dia? saper tak kenal!!.... ustaz mizan kekeke..jodoh dengan mizan jugak akhirnya..... mmm tingat zaman belajar dulu n zaman duk utm dulu tuh kat apartment melana..mesti kawan-kawan masih ingat kan...... tak kan lupa zaman belajar kat utm skudai..always on my mind...ada suke n ade duka.... dari upsi lari ke utm kekekekkekeke......

Friday, July 18, 2008

Layan jiwang di petang Jumaat....

video

suker lah dengan lagu nih.... ekkeke so kengkawan layan ajer la lagu nih...

Projek tanam rumput





Nie projek tanam rumput abah damia & marha hujung bulan lepas...dah masuk minggu ke 3 dah rumput tuh...dah nampak kehijauannyer....ekceli rumput tuh di beli kat sepang dengan rege rm2.50 satu petak, sebelum nih rege rumput tuh hanya rm2 ajer...tapi sebab minyak naik..rege rumput pun naik jugakkk hayaaaa.... semua mau naik.... so untuk memenuhi tanah yg sekangkang kera tuh ekkekek abah damia & marha beli dalam 30 keping rumput jugak la.... ummi lupa la apa nama rumput tuh la.... ekceli beli rumput tuh nanti marha n damia bleh la main golek-golek atas rumput tuh..... sebelum nih hanya tanah merah ajer n tiap-tiap kali hujan mesti becak kawasan tanah tuh..... ummi nih sebenarnya tak minat tanam munger-munger nih kekekek tu pokok munger kaktus yg ader tuh pun beli masa pegi cameron 4 taun lepas....

Tuesday, July 8, 2008

The faces of my heart





wajah-wajah ini lah yg sentisa buat ummi bahagia.........

Birthday Cheesecake for my beloved hubby

ini la blueberry cheesecake yg ummi, damia n marha buat special untuk besday abah kali ni.....

ramainyer nak tolong abah potong kek ni.....

kek yg telah dimakan oleh abah marha & damia..sedap tak abang? sedapppppp...








Monday, July 7, 2008

Besday boy :)


Ari nih besday abah marha & damia....... yg ke 31 tahun... 07 07 1977


Happy birthday sweetheart!!!... semoga dipanjangkan umur dan hidup dalam keberkatan selalu... semoga sentiasa menjadi abah idaman anak-anak...

harap besday present yg tak seberapa tuh buat abang bahagia....

Happy besday abah...marha n damia sayanggggg abah...abah nih best la( ayat yg selalu damia guna untuk bodek abah dia) kekekeke......


smlm abah kene kerja petang, so ummi dgn marha n damia memulakan projek buat cheesecake untuk abah marha & damia... geng..geng....gambar akan disiar nanti sebab kek tuh blum dirasmikan lg... mlm tadi budak-budak nih dah tido tak sempat nak celebrate kek tuh... jenuh nak tunggu pkl 12 tgh mlm tuh..... so ummi sorg2 ajer lah wish to abah.. hapey beday abah dlm ngantuk2 tuh ekkekekeke


balik pada projek cheesecake tuh... sebenarnya tu lah feberet kek abah marha & damia... ummi dah katam baca dln FnR dlm forum cari tuh sal resepi n cara-cara nak buat... thanks to water_lily sal resepi kek tuh., ummi ni silent reader ajer kekekke... menjadik jugak buatnyer walaupun dapur ku mcm kapal pecah time buat kek tuh sebab ramai enor pembantu yg menyepahkan dapur ku kekekek..konon2 nak tolong ummi...sampaikan tak sedor marha tumpahkan cornflour ummi..abis setengah plastik...dia buat bedak muker kekekekke marha-marha... the noti gul...

blubery ceskek tuh ummi deco dgn ideal sendiri...disebabkan carik filling bluberi tak jumpa so ummi pakai bluberi jam ajer yg ada buah tuh dicampur dgn air panas.... k la menjadi jugak...