Ari ahad ari tu...ummi try buat kuih tok aji serban, org ganu mesti tau kuih nih... kuih nih mcm kuih seri muka tu yg color hijau kat atas tuh dan pulut dibawahnyer... tapi kami nih org ganu suker makan kuih tok aji serban dr kuih serimuka tuh... sebabnyer lapisan atas tok aji serban nih hanya guna santan n telur n ni'san (mcm gula melaka), klu srimuka tu diorg guna tepung jer byk, maka petang ahad tuh bermula lah agenda buat kuih tu...call mak kat kg dulu tanya camne nak buat, pastu pi carik bahan-bahan dia... menjadi lah jugak tok aji serban ku ini...mula-mula cakap dgn abah damia & marha nak buat kuih nih pastu dia cakap betul ker nak buat nih...kan serban tinggal serban je kan...:) maknanyer tak buat lah tu...tp ummi nak buat jugak kuih tuh sbb kat sini susah benor nak carik serban(dia punya lapisan atas) yg tinggi tuh dr pulut tuh, sedappp..ummi letak telur byk-byk so dapat lah tinggi serban tuh ekkekeke... gambar tak ada..tp nih gambar pinjam dr web hanieliza , camnie lah ruper tok aji serban tuh... ummi buat 1 loyang bulat bleh bagi kat uncle jalil skit untuk bukak posa... bulan-bulan posa nih rasa nak makan mcm duk kat terengganu jer, ptg ahad tuh sempat lah buat ikan 'layang' celup tepung, cicah dgn sos kepok lekor, singgang ikan ayer...
No comments:
Post a Comment